+382 (0) 32 781 140

Povratak u istoriju: Triumph-Adler

Triumph-Adler je brend koji po prvi put predstavljamo na ovom tržištu, pa smo shodno tome riješili da vas malo bolje upoznamo s njim.

Triumph-Adler je prvobitno nastao spajanjem dvije odvojene kompanije – Triumph i Adler. Obje firme bavile su se sličnim poslom, krenule su sa proizvodnjom motocikala, u jednom trenutku su krenuli da proizvode i pisaće mašine, pa je logičan potez bio da ujedine snage i zajedno uzmu veći dio tržišta. Tako 1958. nastaje Triumph-Adler. Od ovog trenutka pa sve do kraja 80-ih traje dominacija u segmentu kucaćih mašina.

1959. Triumph-Adler izbacuje „Fractura 3“ kucaću mašinu koja je bila nenadmašiva u cijeni i performansama. Ovo je ujedno bila i prva mašina koja je u fokus stavila kancelarijske kompjutere.
1966. dolazi „Fractura 400“, prvi kancelarijski uređaj na struju pomoću kojeg može da se kuca 1200 otkucaja i simbola u minuti. Poređenja radi, dobar stenotipista u tom periodu mogao je da kuca oko 400 otkucaja u minuti. „Fractura 400“ bila je veliki uspjeh i dostigla je proizvodnju od čak 500.000 jedinica godišnje!

Niz godina rasta i kvalitetnih proizvoda dovodi nas do 1977. i izlaska „TA 20 Compact“ – prve potpuno elektronske mašine za kucanje/kompjutera za štampanje i računanje. U ovom trenutku Triumph-Adler drži 19% tržišta i tako postaje drugi najveći proizvođač kancelarijskih kompjutera u Njemačkoj.
Najzad dolazimo i do 1984., kada je svaki šesti elektronski uređaj za pisanje na svijetu proizveden od strane Triumph-Adlera.

Posle različitih novih proizvoda, vlasnika i mijenjanja strukture preduzeća i poslovanja, dolazi do strateškog partnerstva sa kompanijom Kyocera Mita 2003., koja je ostala i do danas. U narednim godinama Triumph-Adler nastavlja sa značajnim povećanjem udjela tržišta, kao i osvajanjem različitih nagrada.