+382 (0) 32 781 140

Pretvaranje izazova u poslovne prilike u vrijeme pandemije

Brze reakcije u poslovanju su uvjek bile od krucijalne važnosti, ali ni blizu koliko danas. U ovom tekstu pišemo o jednom od načina kako da prebrodite poslovne izazove današnjice.

Brza reakcija na neočekivane izazove od suštinske je važnosti u današnjem poslovnom okruženju koje se brzo mijenja. Trenutni događaji su istakli ovu tačku, ali istina je da je spremnost za prilagođavanje naglim promjenama uvjek bila presudna za preživljavanje. Preduzeća koja se mogu brzo i efikasno prilagoditi mogu uraditi mnogo više od pukog preživljavanja - mogu napredovati pretvarajući te izazove u mogućnosti.

Postoji puno primjera o preduzećima koja su neočekivane izazove pretvorila u mogućnosti. Netfliks je počeo kao usluga pretplate na DVD, ali čak i sa brzim rokovima isporuke, prepoznao je da ne ispunjava zahtjeve svojih kupaca za trenutnim zadovoljenjem. Dakle, kompanija je iskoristila priliku da napravimodel mrežne struje koji je doveo do značajnog rasta i svjetskog priznanja kao jedan od najcjenjenijih brendova.

Takođe se možemo osvrnuti na mala preduzeća koja su izazove pretvorila u mogućnosti za dalju inspiraciju. Nakon što je tokom pandemije Covid-19 bio prisiljen da se zatvori, restoran i vinoteka Top Cuvee (Velika Britanija) prepoznali su način da ostanu operativni i dokažu svoju vrijednost kupcima koji se trude da dobiju ono što im je potrebno pokretanjem internet prodavnice Shop Cuvee. Kupci mogu naručiti hranu, piće i osnovne potrepštine iz internet prodavnice za kućnu dostavu.

Genijalnost koju pokazuju svjetski brendovi poput Netfliksa i malih preduzeća poput Top Cuvee pokazuje nam zašto je brzo djelovanje suočeno sa nedaćama toliko važno za preživljavanje i kako mogućnost brzog okretanja ka novom modelu može stvoriti profitabilne mogućnosti iz potencijalno katastrofalnog scenarija.

Priprema za nepoznatu budućnost

Istraživanje kompanije McKinsey navodi da poslovno okruženje postaje sve složenije i nestabilnije, a dve trećine preduzeća kaže da se njihovi sektori odlikuju brzim promjenama. Mnogo je potencijalnih izazova koje treba razmotriti i ovo prevazilazi one očigledne koje je donijela 2020. godina. Međutim, 2020. je istakla koliko je važno pripremiti se za neočekivano.

Štampa ima moć da pomogne organizacijama da se brzo i efikasno prilagode u svijetu koji se brzo mijenja i pripreme za neočekivane izazove koje bi budućnost mogla donijeti. OKI pomaže preduzećima i organizacijama da se promijene i pripreme za nepoznato, jer se svijet oko nas nastavlja razvijati brzinom za kojom često može biti nemoguće pratiti.

Tokom pandemije, OKI Europe osnažio je preko 700 preduzeća i organizacija u brojnim sektorima, uključujući maloprodaju, ugostiteljstvo, obrazovanje, vladu, transport i šire. Od pružanja znakova za socijalno udaljavanje kako bi kupci, zdravstveni radnici, putnici i studenti bili sigurni, do obezbjeđivanja hrane do ugroženih porodica pomoću naših rešenja za štampu etiketa i ambalaže. Dalje, novim zakonima uvedenim u mnogim zemljama o obaveznom nošenju maski za lice, rešenja za prenos podataka OKI i štampanje bijelog tonera pružili su priliku da se maske za lice i zaštitna odeća brzo prilagode i isplativo na zahtjev kako bi pomogli ljudima da ih nose.

Posjedovanje pravog rešenja i alata obezbjeđuje preduzećima i organizacijama fleksibilnost da brzo odgovore na promjenljive operativne smjernice i propise, tržišne i socijalne trendove, kao i potražnju potrošača.

Rešenja kompanije OKI omogućavaju preduzećima da bez napora dizajniraju, prilagode i proizvedu profesionalni kvalitet komunikacije sa klijentima u preduzeću, na zahtev. Od potpuno personalizovanih marketinških kolaterala, natpisa, etiketa, pakovanja i dalje. Organizacije mogu da posluju održivije, podstiču lojalnost kupaca i ponavljaju kupovine, smanjuju troškove i eliminišu rokove isporuke povezane sa nezavisnim dobavljačima. Zauzvrat, ovo im omogućava da se brzo i neprimjetno prilagode izazovima, tako da preduzeća ostaju operativna, a kupce održavaju obrazovanim i informisanim, pružajući personalizovano iskustvo koje pomaže u vođenju odluka o kupovini i vođenju lojalnosti.

Prihvatanje promjena kroz fleksibilnost

Jasno je da preduzeća moraju biti spremna na neočekivano više nego ikad ranije, a dostupnost pravih rešenja omogućiće im da ospore normu i posluju agilnije.

Da bi pomogao da organizacije ostanu operativne tokom ovih izazovnih vremena, OKI nudi besplatan paket „Prilagodi se danas“ za poslovnu spretnost u vrijednosti od približno 500 evra uz kupovinu odgovarajućeg OKI štampača u boji i kompleta OKI originalnih CMYK tonera. Za kupce koji već poseduju OKI štampač u boji, možete položiti pravo na paket „Prilagodi se danas“ kada kupujete komplet OKI originalnih CMYK tonera.